Reflektori 2005 oli ensimmäinen teknisten ja teknillistieteellisten alojen opetukseen keskittyvä symposium. Se oli suunnattu kyseisten alojen opetushenkilökunnalle ja opetuksen kehittäjille.

Merkittävää oli havaita, että teknisten ja teknillistieteellisten alojen opetuksesta ja ennenkaikkea OPPIMISESTA oltiin kiinnostuneita. Samalla käytiin läpi erilaisia kokemuksia yhteistoiminnallisesta oppimisesta pienryhmissä sekä pohdittiin osaltaan yhteiseurooppalaisen tutkintojärjestelmäuudistuksen mukanaan tuomia haasteita. Esitysten abstrakteista tehty julkaisu kirjallisessa muodossa oli erittäin laadukas, joka on saatavana myös verkossa symposiumin jälkeen. Tapahtumasta jäi elämään mm. tekniikan opetushenkilöstön kesken kehitettävä verkko, PedaForum, jossa tarkoitus on jakaa yhteisesti hyväksi havaittuja käytänteitä, kokemuksia, tieteellistä ja kasvatuksellista kirjallisuutta linkkeineen.

Symposiumin pääpuhujina olivat:
Dr. Yrjö Neuvo, Senior Vice President, Technology Advisor, Nokia

Professori Lauri Malmi
, Tietotekniikan osasto TKK

Reflektori 2005 osaltaan innoitti minua opinpöydän tutkimiseen ja mallintamiseen tutkimustyössäni. Sen kehitystyö on jatkunut koulutuksen ja opetuksen kehittämisen yhteydessä nykyisessä tehtävässä.